Zpátky nahoru
Novinky
Den Země - aktuální info

Sobotní ranní program (Vítání ptačího zpětu) proběhne za každého počasí, odpolední program (Entomologem snadno a rychle) jsme kvůli nepřízni počasí bohužel nuceni zrušit. Děkujeme za pochopení. 

Nabídka letních táborů 2024 je venku!

Zveřejnili jsme nabídku táborů pro léto 2024. Přihlašování pak bude spuštěno tradičně 1. února okolo 12 hodiny - některé akce budou plné v řádu minut, s přihlášením tedy příliš neváhejte!

Pololetní prázdniny - HVĚZDÁŘSKÁ PŘESPÁVAČKA NA MLÝNĚ a pozorování noční oblohy pro veřejnost

 POZOR, POZOR - na termín pololetních práznin se zapojujeme do celorepublikové akce DEN A NOC V DDM a přiravili jsme pro zájemce 2 akce tematicky orientované na astronomii, neboť právě k tomu brzké zimní večery a noční obloha vyzývají. Více se dozvíte v Kalendáři akcí.

PF a vánoční volno

Všem dětem, rodičům, jakož i ostatním lidem dobré vůle přejeme klidné prožití vánočních svátků. Velmi děkujeme dětem i dospělým účastníkům našich kroužků, táborů aj. akcí za přízeň, kterou jste nám věnovali v r. 2023. Současně děkujeme našim externím lektorům, brigádníkům či vedoucím za práci, kterou v končícím roce pod naší hlavičkou odváděli. Do roku 2024 přejeme všem jen to dobré a těšíme se na další spolupráci. 

Změna času a místa u ZK Kytara I. a II.

 POZOR - od 10. 10. spojujeme Kytaru I. a II. do jedné schůzky, která bude nově probíhat každé úterý od 17.15 do 18.15 v učebně v Přírodovědné stanici (přesouváme se tedy ze Zámku). Přihlášení byli informováni skrze SMS. Děkujeme za pochopení.

Nabídka kroužků pro nový školní rok 23/24

Novou nabídku kroužků, klubů a kurzů, zkrátka kompletní pravidelné zájmové činnosti, zveřejníme v pátek 1. září.  

Ukrajinské zdroje distančního vzdělávání/Дистанційні платформи

Od 14. března byla ve většině regionů Ukrajiny obnovena školní docházka ve formě distančního vzdělávání.
Ukrajinští studenti v zemi i mimo ni mají přístup k online vzdělávacím materiálům v ukrajinštině. Hlavní
ukrajinskou platformou pro distanční vzdělávání je: lms.e-school.net.ua/ (Дистанційні платформи для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації | Міністерство освіти і науки України).

ЩО РОБИТИ ДЛЯ ІНТЕГРАЦІЇ В СИСТЕМУ ОСВІТИ В ЧЕСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВИ ТІЛЬКИ ПРИЇХАЛИ З
ДІТЬМИ ДО ЧЕСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ? (www.ddm-hd.cz/index.php)

Sbalit
26. 7. 2015 - 31. 7. 2015, PoPři To! - pobytový přírodovědný tábor

Bižule je nuuuda... PoPři TO! Je smartphone tvou organickou součástí? Chodíš na výlety nejraději na Street View a s lidmi se bavíš výhradně přes Facebook? Je pan Pou tvým nejmilejším domácím mazlíčkem? PoPři TO a přijeď k nám na pobytový přírodovědný tábor na Otavě potkat nové kamarády, místo a zážitky!

Termín a místo: 26. 7. - 31. 7. 2015, PROUD - Envicentrum Podbranský mlýn

Cílová skupina: děti a mládež od 10 - 17 let, maximální počet účastníků je 16

Program: Poznej Otavu nejen ze břehu a zažij dobrodružství při bádání v divočině i městské džungli. Potykej si s mapou, buzolou a GPSkou a vycvič svůj orientační (ne)smysl. Těšit se můžeš i na bojovou výpravu po stopách invazních rostlin, na inspekci pod vodní hladinou a zkoumání světa, který pouhým okem neuvidíš. Odhal s námi skryté kouzlo balvanu, zahraj si na stopaře a zjisti, kdo večeřel pod stromem a jak mu chutnalo. Bílý plášť na sebe, dalekohled na krk, lupu do kapsy, mikroskop pod paži, kladívko s majzlíkem do ruky a buzolu do zubů... jsi připraven jít s námi zkoumat tajemství přírody?

Ubytování a strava: PROUD - Envicentrum Podbranský mlýn. Spí se na palandách popř. klasických postelích a veškeré lůžkoviny jsou k dispozici. Některé pokoje mají vlastní sociální zařízení, pro ostatní pokoje jsou soc. zařízení společná. Envicentrum disponuje moderním gastronomickým zázemím a prostornou jídelní halou. Stravování probíhá formou plné penze, tedy 5x denně, pitný režim bude zajištěn non-stop.

Doprava a parkování: na místo je možné se dopravit po vlastní ose (lokace Envicentra je 49°19'10.938"N, 13°41'58.427"E). K parkování lze využít parkoviště u pracoviště Zámek (cca 300 m). Lze se k nám dobře dostat také vlakovou a autobusovou dopravou (cca 15 minut chůze od nádraží).

Cena: účastnický poplatek činí 2 400,- Kč. V ceně je zahrnuto: ubytování vč. lůžkovin, jídlo 5x denně, program a materiál, práce organizátorů, případné služby související s programem apod.

Personální zajištění: program a provozní zajištění tábora obstarají lektoři a provozní zaměstnanci PROUDu. Hlavní vedoucí tábora je Mgr. Zuzana Trojanová (778 526 094 / trojanova.ddm-at-gmail.com).

Přihlášení a placení tábora: k přihlášení je třeba odevzdat řádně vyplněnou přihlášku (kancelář DDM, Zámek 11, 341 01 Horažďovice) a zaplatit účastnický poplatek v odpovídající výši. Platbu je možné zaplatit pouze bezhotovostně (vkladem v KB, nebo převodem), a to na bank. účet 980 819 0207/0100 (KB). Pro identifikaci platby prosím uveďte do poznámky jméno a příjmení účastníka, za kterého je poplatek uhrazen + heslo „Poprito EC”. Mezním termínem pro přihlášení a zaplacení tábora je 31. květen 2015. Vzhledem k omezené ubytovací kapacitě doporučujeme nenechávat přihlášení na poslední chvíli (z kapacitních důvodů není možné limit účastníků navyšovat). Rovněž nelze místa na táboře rezervovat. Za přihlášeného účastníka považujeme toho, který má odevzdanou řádně vyplněnou přihlášku a zaplaceno. Přihláška musí být vyplněna pro každého účastníka zvlášť. Rozhodne-li se některý účastník přihlásit na více táborů DDM, je třeba odevzdat přihlášku na každou akci zvlášť. V den nástupu na tábor je zapotřebí za každého účastníka odevzdat vedoucímu akce prohlášení o bezinfekčnosti (druhá část formuláře s přihláškou – je třeba odstřihnout), případně Zdravotní list účastníka. Na tento tábornení třeba zdravotní posudek od lékaře.

Detailní info: přihlášení účastníci obdrží podrobné informace do 30. června 2015 (program tábora, jídelníček, seznam potřebných věcí apod.). V případě nejasností a zájmu o více informací se neváhejte ozvat hlavní vedoucí tábora. Formuláře přihlášek a další dokumenty jsou k dispozici v Zámku nebo v elektronickém formátu na www.ddm-hd.cz (formát PDF) v sekci „Ke stažení”.