Zpátky nahoru
Novinky
Den Země - aktuální info

Sobotní ranní program (Vítání ptačího zpětu) proběhne za každého počasí, odpolední program (Entomologem snadno a rychle) jsme kvůli nepřízni počasí bohužel nuceni zrušit. Děkujeme za pochopení. 

Nabídka letních táborů 2024 je venku!

Zveřejnili jsme nabídku táborů pro léto 2024. Přihlašování pak bude spuštěno tradičně 1. února okolo 12 hodiny - některé akce budou plné v řádu minut, s přihlášením tedy příliš neváhejte!

Pololetní prázdniny - HVĚZDÁŘSKÁ PŘESPÁVAČKA NA MLÝNĚ a pozorování noční oblohy pro veřejnost

 POZOR, POZOR - na termín pololetních práznin se zapojujeme do celorepublikové akce DEN A NOC V DDM a přiravili jsme pro zájemce 2 akce tematicky orientované na astronomii, neboť právě k tomu brzké zimní večery a noční obloha vyzývají. Více se dozvíte v Kalendáři akcí.

PF a vánoční volno

Všem dětem, rodičům, jakož i ostatním lidem dobré vůle přejeme klidné prožití vánočních svátků. Velmi děkujeme dětem i dospělým účastníkům našich kroužků, táborů aj. akcí za přízeň, kterou jste nám věnovali v r. 2023. Současně děkujeme našim externím lektorům, brigádníkům či vedoucím za práci, kterou v končícím roce pod naší hlavičkou odváděli. Do roku 2024 přejeme všem jen to dobré a těšíme se na další spolupráci. 

Změna času a místa u ZK Kytara I. a II.

 POZOR - od 10. 10. spojujeme Kytaru I. a II. do jedné schůzky, která bude nově probíhat každé úterý od 17.15 do 18.15 v učebně v Přírodovědné stanici (přesouváme se tedy ze Zámku). Přihlášení byli informováni skrze SMS. Děkujeme za pochopení.

Nabídka kroužků pro nový školní rok 23/24

Novou nabídku kroužků, klubů a kurzů, zkrátka kompletní pravidelné zájmové činnosti, zveřejníme v pátek 1. září.  

Ukrajinské zdroje distančního vzdělávání/Дистанційні платформи

Od 14. března byla ve většině regionů Ukrajiny obnovena školní docházka ve formě distančního vzdělávání.
Ukrajinští studenti v zemi i mimo ni mají přístup k online vzdělávacím materiálům v ukrajinštině. Hlavní
ukrajinskou platformou pro distanční vzdělávání je: lms.e-school.net.ua/ (Дистанційні платформи для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації | Міністерство освіти і науки України).

ЩО РОБИТИ ДЛЯ ІНТЕГРАЦІЇ В СИСТЕМУ ОСВІТИ В ЧЕСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВИ ТІЛЬКИ ПРИЇХАЛИ З
ДІТЬМИ ДО ЧЕСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ? (www.ddm-hd.cz/index.php)

Sbalit
27. 6. 2014 - 1. 7. 2014, Tábor pro rodiče s dětmi (1. turnus)

PROPOZICE k oběma turnusům tábora

pro rodiče s dětmi 2014

Po loňském roce, kdy se děti seznámily s medvídkem Pú a jeho kamarády, jsme se rozhodli vrátit se do českých lesů a to konkrétně do lesa Řáholce, kde pobývá všem známý loupežník Rumcajs se svojí ženou Mankou a synkem Cipískem.

Termín a místo: 1. turnus: 27. 6. - 1. 7. 2014, tábořiště Plácek (u Holkovic)
                              2. turnus: 2. 7. - 6. 7. 2014, tábořiště Plácek (u Holkovic)

Cílová skupina: mamky/taťkové s dětmi od 0 do 6 - 7 let (předškoláci), max. počet účastníků je 15 dospělých + jejich ratolesti.

Program: libretem tábora jsou příběhy všem známé pohádkové postavy loupežníka Rumcajse od autora Václava Čtvrtka. Účastníci budou mít možnost si vyzkoušet nejen svoji zručnost při rukodělných a pohybových aktivitách, ale zažijí velká dobrodružství při řešení řady záhad a úkolů. Jedním z mnoha úkolů bude pomoci bojovat Rumcajsovi proti nadpřirozeným bytostem, jakými jsou např. obr Cumštajn nebo drak. A koho dalšího budete moci potkat v lese Řáholci? Hospodyňku Manku, která vaří sedminásobnou loupežnickou polívku a pomáhá Rumcajsovi v nesnázích nebo loupežnického synka Cipíska, který se neustále dostává z všelijakých trampot. Chybět nebudou hry, soutěže a kopa legrace pro malé i velké.


Ubytování, vybavení a strava: stanová základna DDM – tj.podsadové stany (každá rodina má k dispozici 1 stan pro spaní a druhý stan coby provozní). V každém stanu jsou matrace a čisté deky. Spí se ve vlastním spacáku s vlastními polštáři. Další velkoprostorové stany (hangáry) poskytnou základní táborový komfort (kuchyň, jídelna, společenský prostor k hrám a setkávání; k osobní hygieně je k dispozici pitná voda v umývárce + každý večer možnost sprchy). O stravu se 5x denně postará táborový kuchař v místě, pitný režim bude zajištěn non-stop.

Doprava a parkování: na tábořiště je možné se dopravit námi organizovaným odvozem (mikrobus
odjíždí v den nástupu na tábor v 9.00 od Zámku), anebo po vlastní ose (lokace tábořiště je: 49°22'58.194"N, 13°41'26.626"E). K tábořišti vede z hlavní silnice HD – Nepomuk zčásti asfaltová a polní cesta běžně sjízdná osobním autem. V místě je možnost parkování po celou dobu tábora. Návrat z tábora lze řešit podobným způsobem.

Cena: základní účastnický poplatek činí 1900,- (1 rodič), každé dítě od 1 roku platí 500,- Kč.
V ceně je zahrnuto: jídlo 5x denně, program a materiál, práce organizátorů, pojišťění dětských účastníků,
případné služby související s programem apod.

Personální zajištění: program a provozní zajištění tábora obstarají pedagogičtí pracovníci DDM a táborový kuchař.

Přihlášení a placení tábora: k přihlášení je třeba odevzdat řádně vyplněnou přihlášku (odnést do kanceláře DDM/příp.vhodit do pošt.schránky) a zaplatit účastnický poplatek v odpovídající výši. Platbu je letos možné zaplatit pouze bezhotovostně (vkladem v KB, nebo převodem), a to na bank. účet 980 819 0207/0100 (KB). Pro identifikaci platby prosím uveďte do poznámky jméno a příjmení účastníka, za kterého je poplatek uhrazen + název tábora. Mezním termínem pro přihlášení a zaplacení tábora je 31. květen 2014. Vzhledem k omezené kapacitě tábora doporučujeme nenechávat přihlášení na poslední chvíli (není možné limit účastníků navyšovat pro nedostatek záložních stanů). Rovněž nelze místa na táboře rezervovat. Za přihlášeného účastníka považujeme toho, který má odevzdanou řádně vyplněnou přihlášku a zaplaceno. Přihláška musí být vyplněna pro každého účastníka (tedy pro rodiče i dítě) zvlášť. Rovněž, rozhodne-li se některý účastník přihlásit na více táborů DDM, je třeba odevzdat přihlášku na každou akci . V den nástupu na tábor je zapotřebí za každého účastníka (dospělé i děti) odevzdat vedoucímu akce prohlášení o bezinfekčnosti (druhá část formuláře s přihláškou – je třeba odstřihnout).

Detailní info: přihlášení účastníci obdrží podrobné informace do 15. června 2014 (program tábora, jídelníček, seznam potřebných věcí apod.). V případě nejasností a zájmu o širší info volejte na tel. 777 367 688 či pište na e-mail: faustova.ddm-at-gmail.com. Formuláře přihlášek i propozice jsou k dispozici v Zámku nebo na www.ddm-hd.cz (formát PDF).